1 decembrie 2007

Ce faci?

Visual Poetry - ImageChef.com

1 DECEMBRIE- Ziua Naţională a României






Întâi Decembrie este Ziua Naţională a României, potrivit Constituţiei din 2003, această zi a fost adoptată anterior, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de preşedintele Ion Iliescu, fiind o sărbătoare publică a României.
La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, constituită din 1228 delegaţi, şi sprijinită de peste 100.000 de persoane adunate la eveniment din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat o Rezoluţiune care consfinţeşte unirea tuturor românilor din Transilvania, întreg Banatul (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţara Ungurească (Crişana, Sătmar şi Maramureş).
Rezoluţia votată de Marea Adunare Naţională, proclama o serie de drepturi ale românilor din întregirea statală.
Drapelul naţional al României este un tricolor cu benzi verticale, începând de la lance, albastru, galben şi roşu.
De dimineaţă am participat cu câţiva colegi de clasă la "festiviatea" organizată la statuie( langă tribunal), cu ocazia aniversării a 89 de ani de la Marea Unire. Am ascultat câteva discursuri,(unele reusite, altele prost citite). En fin...A avut loc depunerea coroanelor aduse de instituţiile din Rm.Vâlcea şi defilarea( ne-a amintit că suntem români).
Măcar astăzi să nu uităm că suntem români, să simţim româneşte şi fim măndri de ţara noastră( respectul pentru strămoşii noştrii ar trebui să primeze dacă nu suntem măndri de România actuală).

27 noiembrie 2007




Cleopatra Stratan - Noapte Buna


Cum se lasa noaptea-n casa
Somnul vine la copii
Sa ne spuna Noapte buna
Si povesti la jucarii
In casuta lor micutza
Stau piticii neclintiti
Unde zana ii da mana
Printului si toti sunt fericiti…