4 aprilie 2008

Bunica

Adesea îmi amintesc de chipul bunicii şi amintirile ma învăluie...
Multe regrete îmi împăienjenesc sufletul trist. Uneori simt prezenţa-i vie alături de mine ca şi când nimic nu s-ar fi petrecut, ca şi când ea ar reveni în diferite momente din viaţa mea atât cu sufletul cât şi cu trupul.
Poate părea o infantilitate dar îmi pare rău faptul că nu am măcar o fotogrfie în care să apar singură cu bunica..Să o pot privii alături de mine, să pot analiza în detaliu fiecare caracter al feţei...
Te iubesc buni şi vreau să ştii că adesea eşti în gândurile mele!..
Aşa suntem noi, oamenii, nu ştim să-i preţuim pe cei din jurul nostru decât în momentul în care aceştia dispar din vieţile noastre!

"O văz, ca prin vis.

O văz limpede, aşa cum era. Naltă, uscăţivă, cu părul alb şi creţ, cu ochii căprui, cu gura strânsă şi cu buza de sus crestată în dinţi de pieptene, de la nas în jos.
Cum dăschidea poarta, îi săream înainte.
Ea băga binişor mâna în sân şi-mi zicea:
- Ghici...
- Alune!
- Nu.
- Stafide!
- Nu.
- Năut!
- Nu.
- Turtă-dulce!
- Nu.
Până nu ghiceam, nu scotea mâna din sân.
Şi totdauna sânul ei era plin.
Îi sărutam mâna.
Ea-mi da părul în sus şi mă săruta pe frunte.
Ne duceam la umbra dudului din fundul grădinii.
Ea îşi înfigea furca cu caierul de in în brâu şi începea să tragă şi să răsucească un fir lung şi subţire. Eu mă culcam pe spate şi lăsam alene capul în poala ei.
Fusul îmi sfârâia pe la urechi. Mă uitam la cer, printre frunzele dudului. De sus mi se părea că se scutură o ploaie albastră."
( "Bunica" - Barbu Ştefănescu Delavrancea)

1 aprilie 2008

1 aprilie - Pacaleala internationala


Ziua de 1 aprilie este recunoscută ca fiind Ziua Păcălelilor in Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, , Norvegia, Germania şi Franţa.

Pentru cei cu simţul umorului dezvoltat si cu un gust deosebit pentru farse, ziua de 1 aprilie este un prilej foarte bun de distracţie. Pentru cei cu mulţi "dusmani" sau prieteni glumeţi, s-ar putea să fie mai degrabă o zi în care să nu îşi dorească să iasă din casă.

Superstiţii de 1 aprilie
Tradiţia spune că păcălelile trebuie făcute până la ora prânzului. Păcălelile făcute după ora prânzului, deci dupa ora 12, se spune că aduc ghinion celui care păcăleste. De asemenea, căsătoria nu este recomandată pe 1 aprilie deoarece se spune că bărbatul însurat în această zi va fi ţinut sub papuc toata viaţa.




1 APRILIE!


31 martie 2008

mai este 1 minut..


E primăvară..Soare, ciripit de păsărele, atâta "pace" pe pământ este "dăunătoare" lucidităţii. Sa nu mai bat pasul pe poteci lăturalnice..este Anotimpul DRAGOSTEI!!!


Aş vrea


Aş vrea să pot uita ce-a fost

Să pierd amintirile ce nu au nici un rost

Tu nu-nţelegi, nu m-auzi, nu mă vezi,

Sunt doar un suflet pe care tu nu-l crezi.


Aş vrea să-ţi spun: "Te iubesc"

Dar cuvintele prea greu se rostesc.

Aş vrea să fie tot un vis

Acest destin să nu-mi fie scris...

Să te iubesc..

Iar tu să pleci,

Eu să rămân..

Tu nu-nţelegi!