7 octombrie 2007

**Literatura**




LITERATURA este modul de delectare ce ne poate duce dincolo de granitele realitatii, spre tarmuri magice, unde lectorul devine activ si reuseste sa decodifice sensurile textelor.


STIINTA defineste literatura ca fiind creatia artistica al carei mijloc de exprimare este limba. Ea reprezinta si totalitatea operelor literare ale unei epoci. In perspectiva personala literatura reprezinta un mijloc de a ne imbogati interiorul artistic.


LITERATURA este cea care ne seduce, redandu-ne speranta atunci cand nu mai avem nici o sansa, ne face sa zambim atunci cand suntem tristi si ne ajuta sa reflectam profund la faptele noastre. PLATON afirma ca " literatura contamineaza" iar ARISTOTEL spunea ca" literatura vaccineaza".Aceste doua afirmatii aparent contradictorii au insa aceeasi valoare de adevar.Odata ce am patruns in sfera lecturii, literatura ne atrage tot mai mult si in general lecorul devine dependent de aceasta forma de comunicare stilizata.


Cea de-a doua sintagma face referire la modul in care literatura ne fascineaza si ne purifica, ajutandu-ne sa diminuam greutatile vietii reale, greutatile societatii.


LITERATURA ne poate transpune intr-o lume magica, un taram al tuturor posibilitatilor, unde noi suntem stapani!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..ce zici?